Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Живеещи в блок на центъра на Ботевград подготвят жалба до кмета

Жители на блок „Мургаш“, на пл. „Освобождение“ 5 в Ботевград, подготвят жалба до кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов. Жалбата е относно произволното разполагане на контейнери за отпадъци под терасите на блока. Жалбата е придружена от подписка, в която обитателите на жилищната сграда изразяват несъгласието си с изместването на контейнерите от традиционното им място, които 45 години се разполагат на една и съща позиция. Това налага обитателите на блока да ги връщат обратно.

Проблемите не свършват до тук. По думите на потърпевшите в топлото време се разпространяват лоши миризми, които под терасите нарушават комфорта им за живеене. Контейнерите за отпадъци се намират на паркинга зад магазин „Фреш“. Те са обект на претърсване от клошари, при което целият боклук се оказва извън тях, а гледката не е никак приятна.

Хората в близкия блок се натъкват всекидневно на една още по- неприятна гледка – само на два метра от помещенията, където се приготвя храна за вкъщи за клиенти на магазина, се изхвърлят отпадъци. Гражданите се заканиха,че това повече не може да продължава и ще сезират компетентните органи. Според тях е необходима намесата на общинското ръководство, на ОП БКС и местния клон на РЗИ.

2 коментара на “Живеещи в блок на центъра на Ботевград подготвят жалба до кмета

  1. А пък на нашата улица в центъра на града работниците на БКС обичайно след вземане на варелите за боклук от тротоара, изпразват и ги оставят на уличното платно. Когато разсипват боклуци, не ги прибират, както е редно. Когато идват да косят с шумни косачки го правят в нарушение на обществения ред между 14 и 16 часа, …А и косенето става много рядко. Въобще не съм удовлетворена от работата на БКС, а контролът върху тях е под всякаква критика!

  2. Avatar
    А защо покраЙ общината и социални грижи отрязахте пет броя дървета на по 30-40г! Това е МАЛОУМИЕ и няма никакво оправдание!!! Само Хора без мозък в днещно време могат така да постъпят! Умните садят дървета, а тук в община ботевград ги режат-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ КЛАСА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *