Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Премиерът Бойко Борисов прие кмета на Община Етрополе Димитър Димитров

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ СРЕЩИ С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, НА КОИТО ПОСТАВИ ВЪПРОСА ЗА ПЪТИЩАТА ОТ РЕПУБЛИКАНСКА ПЪТНА МРЕЖА И УЛИЧНАТА МРЕЖА В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ.

През месец май бе проведена среща между Премиера на Република България г-н Бойко Борисов и Кмета на Община Етрополе г-н Димитър Димитров. На срещата Кметът постави въпроса за лошото състояние на пътищата от Републиканска пътна мрежа на територията на Община Етрополе, а именно пътищата Етрополе – Правец, бул. „Партизански“ – път II – 37 км. 17 028 – км. 18 628/, пътят Етрополе – Златица, пътят Етрополе – с. Ямна – с. Черни Вит и пътят Етрополе – Джурово. В отговор на поставените въпроси от г-н Димитров, Премиерът пое ангажимент да започнат поетапни ремонти на пътищата.

            На 23.07.19 г. в Министерски съвет бе проведена нова среща между Премиера и Кмета на Община Етрополе, на която г-н Димитров благодари за извършения цялостен ремонт на бул. „Партизански“ и информира г-н Борисов, че активно се работи по третокласния път Етрополе – Правец. На разговора стана ясно, че ремонтите ще продължат по етапно и в посока Етрополе – Джурово и останалите пътища от РПМ при наличие на финансов ресурс.

            Във връзка с наложителните ремонти на общинските пътища, през месец юни е изпратено писмо от Ръководството на Община Етрополе до Министъра на Финансите г-н Владислав Горанов с молба за финансиране на проекти на стойност 531 470,76 лв. за реконструкция на ул. „Китка“ /от ул. „Здравец“ до ул. „Прогон“/, на ул. „Поповец“ /от бул. „М.Искър“ до бул. „Руски“ и ул. „Йорданка Николова“ /от ул. „Христо Ботев“ до бул. „Кърчишница“.

На 23.07.19 г. е изпратено още едно искане до Министъра за допълнителни 500 000 лв., с които да бъдат извършени текущи ремонти на уличната мрежа на територията на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *