Премахва се знаково заведение във Врачеш

smartcapture

Всички собственици на помещения в източната част на градинката срещу Народно читалище „Събуждане“ във Врачеш са получили писма, с които Кметството ги уведомява,че в срок от 5 дни трябва да премахнат преместваемите си търговски обекти, поради стартиране на благоустрояване на площадно пространство в с. Врачеш” – Етап 2.

Не прави изключение и заведението на Ангел, който 15 години работи като ресторант и в него са проведени многобройни семейни тържества и обществени мероприятия. Помещението, което е 30 кв.м, има статут на преместваемо. За построяването му Ангел-готвача е вложил през годините близо 30 хил.лв. Сега самият той и негови приятели ще съборят постройката. На това място проектът предвижда изграждане на паркинг. Освен Ангел, временните си обекти са премахнали още 4-ма души. Павилионът на спортният тотализатор също е изместен.

Благоустрояването на площадното пространство започна с премахване на старите настилки, на 24 юли. Строително-ремонтните дейности ще изпълнява софийската фирма „Парсек груп“ ЕООД, която бе единственият кандидат по проекта за реконструкцията на площадното пространство. Проектът се финансира със средства от Община Ботевград, а стойността на предвидените разходи за реализиране на ремонтните дейности е 166 666 лева. 

 
Проектът за втория етап от благоустрояването предвижда изграждане на детска площадка, на нови бетонови и асфалтови настилки и ограда, доставка и монтаж на градинско оборудване, парково осветление и паркови мебели. Изградена ще бъде нова тематична за селото спирка, която ще наподобява бъчва.


3
Оставете коментар

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
goshoblaА. К. Recent comment authors
  Описание  
най-нови най-стари най-оценени
Notify of
А. К.
Guest
А. К.

Avatar
А защо покраЙ общината и социални грижи отрязахте пет броя дървета на по 30-40г! Това е МАЛОУМИЕ и няма никакво оправдание!!! Само Хора без мозък в днещно време могат така да постъпят! Умните садят дървета, а тук в община ботевград ги режат-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ КЛАСА!!!

bla
Guest
bla

30 или 300 квадрата ?

gosho
Guest
gosho

test