Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Скравена бе домакин на първия събор на любителите на полски ретро авомобили

Първият по рода си национален събор на любтелите на полски ретро автомобили се проведе днес в Скравена. Събитието е по инициатива на Драгомир Даков и Момчил Габровски, които са едни от създателите на „Варшава клуб България“. „Очакваме около 15-тина автомобила. Знаехме, че като за пъви път, няма да се съберат много, затова решихме да поканим и приятели с други автомобили“ – сподели за Botewgrad.NEWS г-н Даков и добави: „Надяваме се съборът да се превърне в ежегоден.
Участниците са от Ботевград и София, а от най-далече (Асеновград) пристигна и най-старият автомобил, показан днес – „Варшава 201“ от 1963г
Официалната програма бе открита от Драгомир Даков, който благодари на присъстващите за проявения интерес, и от кмета на селото г-н Методи Драганов.

Всички присъстващи бяха посрещнати с хляб и мед. Музикален поздрав към публиката отправиха Тодорка Иванова и танцов състав към читалище „19-ти февруари 1906“- с.Скравена, след кето любителите на ретро возила отдадоха почит на мемориала в центъра на селото.
В края на програмата всеки от участниците в събитието получи грамота и историческата книга „За Скравена и преди Скравена“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *