Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Жители на Врачеш сигнализираха,че строителната площадка в центъра на Врачеш е без нужните предпазни ограждения

Реализирането на втория етап на проекта за благоустрояване на площадното пространство във Врачеш започна от миналата седмица, с премахване на съществуващата настилка, бордюри и бетонови плочи. Како вече сме ви информирали обществената поръчка се изпълнява от софийската фирма „Парсек груп“ ЕООД, която бе единствен участник в тръжната процедура.

Жители на селото, минаващи ежедневно покрай строителната площадка, забелязват няколко съществени пропуска в работата на фирмата и изразиха несъгласието си от тях пред botevgrad.news.

Самата строителна площадка е частично оборудвана със предпазни заграждения, така че достъпът на хора и животни не е ограничен.“Градинката прилича на разораната целина, но недай си Боже някое дете да влезе и се нарани, кой ще поеме отговорност?!Все пак това е центърът на Врачеш и постоянно преминават хора“, коментира възрастна жена пред наш репортер. По думите й децата, които играят на отсрещния площад, не би ги затруднило влизането в строителната площадка, която в момента е доста атрактивна.  В предвид на това, че там вече се извършват изкопни работи и с оглед  спазване изискванията за предпазване на хората от възможни травматични ситуации, налага поставянето на ограждения навсякъде, както и поставяне на забранителна табела. Такава обаче няма.

Шофьори на автомобили сигнализираха, че огражденията откъм улица „Трети март“ са поставени така, че затрудняват интензивния трафик. Според тях би трябвало да се поставят указателни или предупредителни  табели, каквито липсват – в каква посока се извършва движението, кой извършва ремонтните дейности и какво всъщност се извършва. Самите строителни работници пък не са с каски и строително облекло, което да обозначи, кои са и какво правят там?! „Прави ни впечатление, че почти всеки ден идват различни хора, не се знае откъде са и защо са тук. “, се посочва в сигнала до botevgrad.news.

1 коментар на “Жители на Врачеш сигнализираха,че строителната площадка в центъра на Врачеш е без нужните предпазни ограждения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *