Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Елаците-Мед“завоюваха първо място на Спартакиадата за индустриални работници в България

Отборът на „Елаците -Мед“ завоюва първо място  на Спартакиадата за индустриалните работници в България, която се проведе от 31 август до 4 септември 2019 г. в курортен комплекс „Албена“. Елаците-Мед“ участваха с 52-ма служители, които мериха сили с повече от 400 състезатели от 10 други компании.

„Елаците-Мед“ завоюваха купата за първото място с общ брой точки – 104. Традиционните първенци от „Мини Марица Изток“ този път останаха втори със само две точки по-малко, а трети се нареди отборът на „Асарел Медет“.

 В програмата на спартакиадата бяха включени състезания в 12 вида спорт: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, баскетбол (стрийтбол), теглене на въже, дартс, петанк, плажна борба, спортна табла, вдигане на пудовка и бридж. 

В отделните спортове участниците от „Елаците-Мед“ спечелиха 6 първи отборни места в дисциплините плажен волейбол (жени и мъже), вдигане на пудовка (жени), теглене на въже (жени), петанк (жени), шахмат (мъже) и 8 сребърни. 
 
Купата за комплексен първенец на „Елаците-Мед“ бе връчена от президента на КНСБ Пламен Димитров, Валентин Вълчев, президент на Федерацията на независимите синдикати на миньорите и Деси Ягодин, председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве“-КНСБ и вицепрезидентът на световната работническа федерация.  
 

Спартакиадата бе организирана съвместно от Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Националната синдикална федерация „Метал – електро“, Националната федерация на труда „Химия и индустрия“, Федерацията на независимите строителни синдикати, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *