Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Поздравителен адрес от кмета на гр. Правец, г-н Румен Гунински

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПРАВЕЦ,

Поздравявам Ви по повод 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия!

Шести септември 1885 г. е онази дата в новата ни история, която побира в себе си най-дръзките и най-достойни събития в развитието на младата българска държава. Българският народ загърбва железните постановки на Берлинския договор и със собствени сили тръгва да осъществи единението на нацията си.

Един народ, заедно със своята политическа върхушка, въпреки заплахите на Великите сили, неодобрението и възможните рестрикции се вдига като едно и показва на света своята решителност, смелост и военен героизъм.

Тези думи трябва да казваме често, да ги свеждаме до знанието на децата ни и да се гордеем, не само на 6 септември, а всеки ден, всеки миг и час. Защото, както гласи българският ни девиз, изписан на сградата на Народното събрание – „Съединението прави силата“, а силата ражда независимостта, ражда герои, легенди и национално самочувствие.

Това е празник, който доказва, че предизвикателствата на времето и трудностите, пред които неизбежно се изправяме като народ, не могат да ни пречупят и разединят, а ни обединяват още повече, защото ние българите сме носители на гордо и пречистено с болка национално самочувствие.

В този тържествен ден трябва да засвидетелстваме нашата признателност като сведем глави пред хилядите герои, загинали за свободата на страната. Нека помним и реализираме техните идеи и мечти за силна и единна България!

Поклон пред величието на всички, дали живота си за свободата на Отечеството!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
 

Румен Гунински – Кмет на Община Правец

1 коментар на “Поздравителен адрес от кмета на гр. Правец, г-н Румен Гунински

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *