Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Гавалюгов:“Оценката за управлението на Община Ботевград ще бъде резултатът от изборите“

„Не смятам, че трябва да оценявам управлението си сам. Според мен оценката ще бъде резултатът от изборите.”, каза Иван Гавалюгов на последния си брифинг от този мандат, пред местните медии. Той сподели, че се чувства удовлетворен от положените усилия.

„Със сигурност има още какво да се направи – дали поради липса на време или обстоятелства, но мисля, че това, което обещахме на хората е изпълнено.”, каза той.

Преди няколко дни Иван Гавалюгов получи наградата „Кмет на годината” в категорията Smart City (Умен град). Градоначалникът каза, че това е една изключително престижна класация поради факта, че в този конкурс участват всички 265 общини в България.

„Мисля, че ботевградчани трябва да се гордеят с факта, че 3 поредни години от моя мандат ние сме отличени в различни категории. Наградата се връчва на кмета, но всъщност е за работата на администрацията.”, заяви Гавалюгов.

„В рамките на 4-годишния мандат бяха монтирани над 200 видеокамери за 24-часово видеонаблюдение, което разрешава много проблеми; подменена бе голяма част от уличното осветление в Ботевград – буквално всеки ден нова ботевградска улица е с ново осветление; синята зона показва положителния ефект от въвеждането й за краткия срок от 2 месеца; безплатната WiFi зона на публични места в цялата община. Мога да спомена и други умни решения и предпоставки за спечелената награда. Аз влагам следния смисъл в „Smart City”: Умно управление за умни граждани.”, заключи той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *