Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Козаро“ измъкна точката в Правец и остава непобеден в групата

Отборът на „Козаро“ продължи своя непобеден ход в първенството на А ОГ София Запад, след като оцеля в драматичен сблъсък в 8-ия кръг на надпреварата при визитата си на ОФК „Правец“. Срещата завърши при резултат 2:2. В игра за ботевградския футболен клуб се завърна капитанът Радослав Зарев. Тимът на „Козаро“ се добра до пълен обрат в днешния двубой, след като първи инкасира гол, но в последствие не съумя да задържи аванса си и допусна изравняване. Въпреки това, „оранжевите“ показаха характер и успяха да променят съдбата си, независимо че се намираха в доста тежка ситуация в даден момент от мача.

Ботевградчани изиграха слабо първо полувреме, в което инкаисираха гол още в 4-ата минута, дело на капитана на правчани Иван Касапов. В последствие тимът на ОФК „Правец“ продължи да атакува съперника си и създаде доста голови положения, но до нова промяна на резултата не се стигна. Отборът на „Козаро“ отново опита да заиграе в схема 3-5-2 и за пореден път изпита затруднения, което предизвика съвсем различна тактическа нагласа през вторите 45 минути в Правец.

 Броени минути след началото на второто полувреме нещата не потръгнаха и тимът на „Козаро“ изпадна в неудобна ситуация. Домакините от Правец получиха дузпа в своя полза в 52-ата минута. Стражът на „Козаро“ Марин Илиев обаче показа класа и с изключително важна намеса успя да отрази удара, отправен от капитана на ОФК „Правец“ Иван Касапов. Това закономерно даде мощен тласък на играчите на „Козаро“ и нещата преминаха в съвсем друга насока. В 57-ата минута промяната за гостите стана факт. Неделин Костадинов предостави идеално центриране за капитана Радослав Зарев, който технично изигра топката с глава и вкара за 1:1. В последствие отборът на „Козаро“ записа силни минути на терена в Правец и логичното се случи. В 74-ата минута обичайният заподозрян Васислав Димитров за пореден път показа своята важност за отбора. След като на няколко пъти бе забравян от защитата на ОФК „Правец“, атакуващият футболист на „Козаро“ подпечата пълен обрат за своя тим, разписвайки се с плътен удар от близка дистанция за 2:1. Само три минути по-късно обаче, правчани отговориха подобаващо и се добраха до бързо изравняване след попадение на Валери Данов- 2:2. В заключителната част от двубоя никой от двата тима не успя да вземе превес и следователно дербито на кръга завърши без победител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *