Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Редовски заема мястото на Цветелин Цветков в Общинския съвет


С входящ № 137/08.11.2019 година на ОИК-Ботевград е постъпило заявление от Цветелин Николов Цветков, с което същия е заявил желанието си „…да бъдат прекратени правомощията на общински съветник“. Г-н Цветков се отказва от позицията си на Общински съветник преди да е положил предвидената в закона клетва за това. На негово място застава следващият поред в листата, издигнат от Коалиция БСП за България – Иван Василев Редовски.

Цветелин Цветков, издигнат от Коалиция БСП за България, изпълняваше през изминалия мандат 2015-2019 длъжността заместник кмет на община Ботевград с ресор „Благоустрояване, строителство, транспорт, обществен ред и сигурност“.

Със свое решение № 196/28.10.2019 година, ОИК-Ботевград е обявила имената на избраните за общински съветници на Общински съвет на Община Ботевград. С това решение Цветелин Николов Цветков е избран за общински съветник от листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“.

ОИК – Ботевград разгледа заявлението и приема същото за молба, с която се заявява отказ на избрано за общински съветник лице да встъпи в правомощията си на общински съветник, преди да е положил предвидената в закона клетва за това.

Предвид гореизложеното, както и съгласно указанията дадени с Писмо изх.№ МИ-15-1403/02.11.2019 година на ЦИК, ОИК-Ботевград приема, че са налице предпоставките при които Цветелин Николов Цветков следва да отпадне от избраните за общински съветници от листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ , а на негово място да бъде обявен за общински съветник следващия по ред от тази листа, а именно: ИВАН ВАСИЛЕВ РЕДОВСКИ.




Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *