Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Националната програма „Иновации в действие“ в ППМГ „Асен Златаров“

ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ е едно от иновативните учебни заведения в страната. Днес (11 ноември) и утре учениците и преподавателите в Ботевградската гимназия представят различни интерактивни уроци на различни теми пред гостуващите ученици и учители от Костенец. На представянето присъстваха и инспектори от МОН и РУО.

Пръв бе представен иновативният урок по Природни науки на тема „Измамни блаженства“ под ръководството на Теменужка Христова, Тодор Василев и Ива Цветанова.

„Създаване, интегриране на ИТ с LearningApps и Kahoot.“ „Мисловни карти“ бе темата на вторият иновативен урок. Той бе представен от Xб клас, профил Софтуерни и Хардуерни науки. Ръководители на урока бяха г-жа Ива Цветанова и инж. Красимир Божинов. Децата представиха своите мисловни карти изготвени с Mind Meister, викторините направени чрез Kahoot и различни образователни игри в Learning Apps.

„Деца обучават деца – Спасяването на българските евреи и уникалната роля на Българската православна църква“ бе темата на урока на ХIГ клас под ръководството на г-жа Иванка Коцева. На края на днешната програма гостите посетиха Врачешкия манастир.

Утре, на 12 ноември, ще бъдат представени още 2 иновативни урока –
„Графично решаване на уравнения“ – IХБ клас и г-жа Лидия Кеманова, а след това „Geogebra – Приложение на графика на квадратна и линейна функция“ под ръководството на Даниела Пенкова.

Снимки: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *