Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград подготвя самостоятелно звено в ОП БКС за ремонт на ВиК мрежата

Подменя се част от водопровода при бл.51 в ж. к. „Васил Левски“. В кв. Изток има проблеми с водопроводната мрежа и подмяната бе наложителна.
„Още през октомври месец започнахме подмяна на проблемен участък между бл.51 и бл.52. Участъкът е подменен и сега предстои полагане на настилка.“, каза г-н Гавалюгов.
Той заяви, че общината има намерение да подмени и участъка в северна посока при бл.44 и бл.45. до вече подменения от ВиК София при бл.43. Материалите ще бъдат предоставени от Община Ботевград, а работата ще бъде извършена от БКС и Вик София.


„Смятаме през следващата година да подновим водопровода в ЖК „Васил Левски“, защото там налягането на водата трябва да бъде по-високо, за да може тя да достига и до по-високите етажи.“, заяви кметът. Тръбите в кв.Изток са корозирали, поради влагата. В миналото районът е бил блатист и средата е агресивна за тръбите.
„Те са на 30 години и състоянието им е доста лошо. Авариите възникват постоянно. Решихме, че трябва да подновим водопровода, за да може да водоподаването да е качествено.“, заключи той.

Общината подготвя звено в БКС за извършване на ремонтни дейности по водопроводната мрежа. Кметът заяви, че това звено няма как да замести ВиК, но при ремонтни дейности такова звено ще бъде от помощ. Материалите за ремонтите ще бъдат закупувани от общината, а БКС ще извършват монтажа на тръбите.
„От ВиК София област казват, че нямат възможност да подменят водопроводни мрежи. Това звено ще ни даде свобода, защото няма да зависим от ВиК София за ремонтните дейности. Най-вероятно ще бъде закупен и още един камион за извозване на пръст. Присъствието на БКС не означава, че ще се използва само техния труд.“, каза г-н Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *