Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан разби Левски Лукойл в последната секунда

Ботевградският Балкан нанесе първа загуба за Левски от началото на сезона на НБЛ в срещата в София тази вечер. Драматичния двубой завърши 73:76 за гостите от Ботевград.

В началото Балкан поведе убедително, като през първите 10 секунди отбеляза 7 точки. Последва силна част за зелено-белите и те я приключиха с комфортен аванс от 13 точки.

Във втората част Левски Лукойл не можа да стопи пасива си и разлката достигна 20 точки. Топ-играчът на сините Брандън Йънг бе изваден от игра поради контузия. Последваха атаки от домакините и разликата бързо бе стопена на 10т. На почивката в края на полувремето отборите се оттеглиха с резутат 40:50 в полза на гостите.

До средата на третата част Балкан не успя да отбележи нито една точка и позволи на Левски Лукойл да изравни, а малко след това те поведоха за първи път в мача. Дейшон Найт, обаче, вднага отбеляза за Балкан и отново резултатът бе изравнен. Въпреки това, третата част завърши при резулттат 59:57 за сините.

Четвъртата част започна с разиграване на принципа „кош за кош“, като и двата отбора имаха множество неуспешни атаки и защити. Минута преди края на мача резултатът беше 70:70, но 24 секунди преди последната сирена Крис Мнков отбеляза тройка за Балкан. След фал за Асен Великов, той изравни. Джордан Калахан успя да отбележи победните 3 точки само 1 секунда преди края на срещата.

За Балкан най-полезен бе Крис Минков – 15 точки, а с по 12 точки бяха Дейшон Найт и Марко Радонич.
Венцислав Петков отбеляза за сините 21 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *