Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

90-годишен юбилей празнува днес Мара Василева-съпруга на Димитър Василев/Мибо/

В днешния 19-ти слънчев ноемврийски ден своя 90-годишен юбилей празнува Мара Василева, съпруга на Димитър Василев МИБО. Да припомним, че Димитър Василев бе Главен лекар в Общинската болница на Ботевград, преди 1989г, и Първи секретар на Общински комитет на БКП .

Мара Василева е родена на 19 ноември 1929г в Трудовец, в семейството на Златка Драганова и Васил Драганов. Баща й е полковник дълги години, председател на ТКЗС и директор на завод „Възход“ (днешен „Граммер“ ). Мара Василева израства в София, като учи и в Трудовец периодично. Завършва Девета девическа гимназия, а след това Институт за детски начални учители „Надежда Крупская“ София, специалност „Начална и детска педагогика“. Своят трудов път започва в Министерството на народната отбрана, след това започва работа, като директор на детската градина в Трудовец, където остава на поста 24 години.

Да я поздравят днес дойдоха нейни приятели и близки. Всички те й пожелаха много здраве и дълголетие, да се радва на своите деца, внуци и правнуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *