Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Занятие по НП „Иновации в действие“ в ОУ“Св. Св.Кирил и Методий“Ботевград

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е сред иновативните училища в страната, които прилагат в обучението класически и иновативни средства, базирани на педагогически модели и дигитални технологии. Обмяната на опит и споделянето на добри практики с училища-партньори е условие за подобряване на мотивацията на учениците, стимулиране на активността им в учебния процес. 

Като етап от реализиране на мобилност по НП „Иновации в образованието”, модул 1: „ Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища, публични изяви и продукти, представящи обмена на иновации“, дейност 1 „Създаване на условия за обмяна на иновации в образованието“, на училището гостуваха учители и ученици от Второ основно училище „Христо Смирненски“ – град Берковица, и Първо основно училище „Никола Първанов“ – град Лом. Присъства експерт от РУО – София област –   г-н Йордан Томов.

Гостите бяха посрещнати с музикален поздрав от вокалната група и мажоретките.

Наблюдаваха урок по математика с приложение на дигитални технологии във IIа клас. Гостуващите учители и ученици се  включиха при решаването на задачи с Енвижън, с които ги посрещнаха второкласниците. Забавните задачи се оказаха ключът към поздрава „Добре дошли!“.

Дейностите в урока бяха свързани с Международния ден на толерантността. Урокът премина при голям интерес и активното участие на второкласниците. В чудния свят на ребусите ги отведе приказната история за Матея. Децата бързо отгатнаха загадките, с които подредиха думата „толерантност“. Програмираха пчеличката, за да стигнат до QR кодове. Със сканиращи приложения откриха златните правила на толерантността. Споделиха свои добри постъпки. 

Гостите бяха приятно изненадани от получените книжки „Забавна математика“, които да им напомнят правилата на толерантността и приятните минути, прекарани с новите приятели от Ботевград. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *