Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Вера Строй“ започна подмяната на водопровода в Литаково

От вчера, 10 декември, започна изпълнението на проекта  на Община Ботевград за подмяна на водопроводната мрежа в село Литаково. Улицата, от която започва подмяната, е „Георги Раковски“. Срокът за изпълнение на проекта е 2 години и 6 месеца, като строително -ремонтните дейности ще се извършват на два етапа. Ремонтните дейности се осъществяват от фирма „Вера Строй“ ЕООД. По проекта  има сключен договор с Държавен фонд „Земеделие“ на стойност малко близо 7 млн. лв.

Първата копка за подмяна на водопровода в Литаково бе направена на 10 октомври.


Водопроводната мрежа на Литаково е най-стара в цялата община, с обща дължина около 24 км. През последните години бяха подменени около 5 км. По този проект се предвижда да бъдат положени още 19 км нови тръби.

В края на юли 2018 г  Община Ботевград подписа договора с ДФ “Земеделие“ за финансиране на проекта за цялостната подмяна на водопроводната мрежа – общо 42 км, в селата Литаково, Новачене и Скравена – допустими бенефициенти по програмата за развитие на селските райони, които отговаряха на критерий за допустимост – под 2000 еквивалент жители, по съответната мярка на Програмата за развитие на селските райони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *