Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Николина Ангелкова оттегли жалбата си срещу ОИК-Ботевград

Координаторът н ПП ГЕРБ за София област Николина Ангелкова, в качестовото си на Пълномощник на ПП ГЕРБ, е оттеглила жалбата си до Административен съд – София област. Жалбата бе относно Решение №232 от 27 декември 2019 г. на Общинската избирателна комисия – Ботевград, която оспорваше решението на ОИК, с което отказа да прекрати предсрочно пълномощията на кмета Иван Гавалюгов.
Да припомним, че весената от Ангелкова жалба, е регистрирана в последния ден от законоустановения срок за обжалване на решението и е с дата 31.12.2019 г.

Днес в Общинската администрация официално е входирано определението на Административен съд – София област, с което оставя без разглеждане жалбата на Николина Ангелкова. С определението се прекратява производството по административното дело. Определението обаче може да бъде оспорено в 7-дневен срок.

Николина Ангелкова е поискала от съда да отмени изцяло решението и да върне преписката на Общинската избирателна комисия в Ботевград за ново произнасяне със задължителни указания за постановяване на решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на Иван Александров Гавалюгов, като Кмет на община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *