Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учителите започват да изпитват и оценяват учениците дистанционно

По-кратка пролетна ваканция за учениците от 1 до 12 клас. Решението е на министъра на образованието Красимир Вълчев. За него ръководствата на училищата са били уведомени със заповед.

Почивните дни ще са от 17 до 20 април включително. 

От днес учителите ще изпитват и ще поставят оценки дистанционно. Това е нов етап в започналото преди близо месец онлайн обучение. Препитването може да бъде устно или писмено – по преценка на преподавателя.

Дигиталното обучение започна с указания преподавателите да правят преговори, обобщения и упражения на вече взетия материал в класната стая. През втората седмица се премина към преподаване на изцяло нови уроци, а сега се добавя и поставянето на оценки на учениците. Те ще се вписват в електронните дневници, каквито вече има в почти всички училища у нас. 

Онлайн обучението у нас премина през три етапа за три седмици. В първия учителите само припомняха вече взети в класната стая уроци. Във втория – преподаваха нови знания, а сега е ред на третия и най-важен етап.

„Препоръчваме на учителите да пристъпят и към оценяване на резултатите от обучението, които да покажат какво е усвоено”, казва Евгения Костадинова  от МОН.

Оценките ще се вписват в електронните дневници, каквито има в почти всички училища у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *