Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

36 хил.лв са постъпили в дарителската сметка на Община Ботевград, за две седмици

От началото на седмицата до днес има постъпили още 8 хил.лв по дарителската сметка на Община Ботевград, която бе открита с цел набиране на средства за подпомагане дейността на МБАЛ Ботевград и социалните заведения на територията на община Ботевград, във  връзка с извънредната ситуация на COVID-19.

Това съобщи днес кметът на общината Иван Гавалюгов. Преди една седмица дарителската сметка наброяваше 28 хил.лв.

Със средствата, постъпили през последната една седмица, сумата става 36 хил.лв.

Специална комисия в Общината, в която влизат и общински съветници, осъществява контрол по предприетите мерки за осигуряване на необходимото оборудване, дезифектанти, предпазни средства и други дейности, свързани с подпомагане на социално изпаднали хора. „Имаме намерение да бъдат закупени 6 едноканални перфузора и 6 броя пациентски монитора. В момента сме в преговори с фирми, които ще доставят апаратура и съоръжения за МБАЛ-Ботевград. Това са първите средства, които ще бъдат дарени. По думите на кмета Община Ботевград ще ги закупи и достави на лечебното заведение.

Комисията заседава за първи път в началото на изминалата седмица, в присъствието на кмета Иван Гавалюгов, стана ясно днес. В нея влизат д-р Илин Черняшки (председател на Общински съвет), общинските съветници Лили Димитрова, д-р Мариана Горгачева, Цветослав Захариев и Росица Милчева. От общинската администрация в нея са включени Борис Борисов – зам.кмет , Николета Иванова – Началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“, Николй Николов- Началник отдел „Нормативно-правно обслужване“ , Стефка Граматикова – секретар на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *