Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Навън – само с маска или шал от 12 април

Без маски навън да не се излиза, който няма маска, да сложи шал. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет тази сутрин.

Задължителното носене на маски ще влезе в сила още от сутринта на Цветница, тоест утре- 12 април. Премиерът заяви, че още днес ще говори с министър Ананиев да издаде заповедта.

Борисов уточни, че искат максимално бързо да въвеждат всяка една от мерките за подпомагане. За да заработи, огромен екип от хора работи, за да може всяка мярка да бъде ефективна. До този момент всичко, което сме направили го правят и другите държави, каза още Борисов.

Той каза, че добрата новина в тъгата е, че починалите са все с много тежки заболявания. Рисковата група е много голяма, ако я изпуснем обаче, тогава ще понесем катастрофална щета, посочи премиерът.

Вчера сме платили 30 хиляди PCR от Южна Корея и 600 хиляди от Европейската комисия. С такива количества ще понесем първата вълна от масовата вълна тестове, съобщи Борисов.

Премиерът призова хората да си останат у дома на Великден.

„Моля ви, който не умира да отиде на църква да не го прави. Убеден съм, че Господ ще ни чуе заради това, че сме действали умно. Аз самият ще изляза на двора вечерта на Великден и ще викам Христос Воскресе, но нека го направим от вкъщи, от дворовете си“, каза още премиерът.

Запитан дали се спазват мерките в махалите, министър-председателят каза, че повече го притеснява, че в София не се спазват мерките, където е най-голямото огнище и живеят 2 милиона души.

Няма по-добро място от Европейския съюз, няма по-добра и демократична организация затова и няма смъртно наказание,

каза още премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на БГНЕС относно вълната от евроскептицизъм в разгара на пандемията от коронавирус.

1 коментар на “Навън – само с маска или шал от 12 април

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *