Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

На 22 юни отваря електронната система за прием на деца в детските ясли и детски градини

С Решение №33 от 27.02.2020г. на Общински съвет – Ботевград е приета Наредба за условията и реда за записване, отписване и    преместване на децата в общинските детски ясли и детски градини на територията на Община Ботевград.

С последващо Решение №64 от 26.03.2020г. на ОбС са приети и Правила за прием и критерии за класиране на децата в общинските детски ясли и детски градини, както и основните и прилежащи райони, съгласно което всички деца, кандидатстващи за прием в детски ясли и детски градини на територията на община Ботевград, задължително се регистрират в системата за електронен прием.

Електронната система ще бъде отворена за регистриране на заявления за прием на 22 юни в 10.00 часа и ще затвори на 30 юни в 23.59 часа. Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 2-ри юли, а записването на децата в детски ясли и детски градини ще бъде в периода от 3-ти до 7-ми юли. До края на календарната година Системата ще бъде отворена общо седем пъти, в които родителите/настойниците ще могат да подават заявления и да участват в класирания при обявени свободни места от съответното детско заведение.

Класирането при приема на деца в общинските детски ясли и детски градини се осъществява на база на точкова система, според събраните от всяко дете точки в низходящ ред, по индивидуални и общи критерии, които трябва да са актуални към датата, на която детето е класирано за съответното детско заведение.

Заявленията, подадени на хартиен носител на чакащите за прием в детска градина или детска ясла, ще бъдат анулирани и родителите/настойниците ще подават нови такива, но по електронен път, съгласно правилата и графика за прием.

От учебната 2020/2021 година яслените групи в детските градини в Ботевград ще бъдат закрити и яслени групи ще функционират само в Детска ясла „Здравец“ (четири групи) и Филиал „Детелина“ към ДГ „Иглика“ (четири групи).

За децата от яслените групи в ДГ „Звънче“, ДГ „Кокиче“ и ДГ „Славейче“, които ще продължат да посещават яслена група през учебната 2020/ 2021г., ще трябва да бъдат подадени нови заявления за прием през електронната система.

С правилата за прием, районите и графика може да се запознаете в прикачените  файлове.

С правилата за прием, районите и графика може да се запознаете в прикачените файлове.
Връзки към районите на детски ясли и детски градини – гр. Ботевград
– Райони на детски ясли
– Райони на детски градини

Правила и критерии за класиране и прием на децата в общинските детски ясли и детски градини

Райони на детски заведения – Община Ботевград

График на дейностите за прием

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *