Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ще се подменя водопровода на ул.“Х.Димитър“ в Трудовец, след промени в Плана за капиталовите разходи на Общината

Подмяна на водопровод и преасфалтиране на ул.“Хаджи Димитър“ на стойност 62 хил.лв предстои да бъдат извършени в село Трудовец.

Ремонтните дейности ще се реализират, след като Общински съвет Ботевград гласува вчера промени в Плана за капиталови разходи на Община Ботевград.

Заложените 50 хил.лв за подмяна на водопровод и преасфалтиране на ул. „Драган Черния“ и 66 хил.лв за подмяна на  водопровод и изграждане на канализация на ул. „Огоста“  отпадат от Плана за капиталовите разходи.

Независимо от това подмяната на водопровода и преасфалтиране по улиците„Драган Черния“ и ул.“Огоста“ ще се състои, като на ул. „Огоста“ ще се извърши предвиденото изграждане на канализация. Финансирането на дейностите ще се извърши не от капиталовите разходи, а от дейностите, предвидени за работата на БКС, уточни кметът на общината Иван Гавалюгов. Съветниците гласуваха завишаване на средствата за подмяна на  водопровод и изграждане на канализация на ул.“Ивайло“ (от 46 000 лв на 92 000лв) и подмяна на водопровод и преасфалтиране на ул.“Спортна среща“ (от 48 000 лв на 56 000лв).

Общият размер на заложените средства за тези видове ремонтни дейности в село Трудовец в размер на 210 хил.лв, се запазва. Това показва информацията в Докладната записка, гласувана вчера.

След изготвяне на прецизна количествено-стойностна сметка в Плана за капиталови разходи на Ботевград също се извършват компенсирани промени. Общият размер на средствата също се запазва. Сумата от 150 хил.лв, предвидени за подобряване на междублоково пространство  в кв. 26 на ул. „Славейков“ 1 до 4, се увеличена на 234  хил.лв за извършване на всички необходими дейности, посочи кметът Иван Гавалюгов.  Необходимите 84 хил.лв ще бъдат набавени, както следва: от заложените за двата  товарни асансьора в МБАЛ 100 хил.лв ще се използват 79 хил.лв.

За закупуване на камион самосвал – от заложените 30 хил.лв се намаляват на 20 500 лв., за камион цистерна – от 35 хил. лв се намаляват на 22 500 лв. и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *