Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ново дело образува ВАС по жалбата на ОИК-Ботевград. Вижте определението

Върховен Административен съд излезе с определение на 18 март 2020г, на закрито заседание в състав – председател Маринка Чернева и членове: Таня Kуцарова и Аглика Адамова.

Производството е образувано по касационна жалба на Общинска избирателна комисия в Ботевград срещу решение 102 от 20 януари 2020 г, постановено по административно дело 16 /2020 на Административен съд София област.

Да припомним, че с него бе отменено решение 232/ 27.12.2019 на Общинската избирателна комисия в Ботевград и преписката е върната на същата за произнасяне.

С молби от 9 март 2020 година Политическа партия „Движение инициатива за ботевградска община“, представлявано от Маргарита Кирова и Политическа партия „Обединена социалдемокрация:, представлявано от Йордан Гергов, са заявили, че оттеглят пълномощното на адвокат Неврокопски и, че се отказват изцяло от оспорването на решение 232 от 27 декември 2019 година на ОИК-Ботевград.

Молбите са докладвани в открито съдебно заседание на 11 март 2020 година и делото е обявено за решаване. С нови молби от 12 март 2020 година Политическа партия „ДИБО“, представлявано от Маргарита Кирова и Политическа партия „Обединена социалдемокрация“, представлявана от Йордан Гергов, са заявили, че никога и по никакъв повод не са оттегляли пълномощното на адвокат Неврокопски и не са правили отказ от оспорването на протестния административен акт. Те твърдят, че представените моби с такова волеизявление са неверни и неистински, поради това молят за отмяна на хода по същество.

Върховният Административен съд с оглед на постъпилите молби и възникналото съмнение за действителната воля на субектите, по чиято инициатива е иницииран съдебният процес, счита че ходят по съществото на делото следва да бъде отменен, а делото насрочено в открито съдебно заседание за изслушване на страните.

Воден от горното настоящият състав на Върховния Административен съд трето отделение определи: Отменя хода по същество.

Определението не подлежи на обжалване.

1 коментар на “Ново дело образува ВАС по жалбата на ОИК-Ботевград. Вижте определението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *