Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Доставят в домовете на 420 000 деца училищен плод и мляко

овече от 420 000 деца и ученици ще получат полагащите им се продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ в домовете си. Това стана ясно след разговор между министъра на земеделието Десислава Танева и изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев по повод изказването на премиера Бойко Борисов да се намери начин производителите да бъдат подпомогнати при реализацията на продукцията им.

От въвеждането на извънредното положение до момента количествата по двете схеми, които не са усвоени от децата, ще им бъдат предоставяни поетапно до домовете.

От следващата седмица продуктите ще бъдат доставяни в училищата, след което представители на Социалния патронаж към социалното министерство ще ги предоставят на семействата, чиито деца получават продукти по схемите. Ще се предоставят плодове и млечни продукти с по-висока трайност (сирене и кашкавал).

По схемата „Училищно мляко“ са одобрени 3 216 училища и детски градини, които включват 420 187 деца и ученици.

По схемата „Училищен плод“ са одобрени 3 218 учебни заведения, в които са обхванати 417 455 деца и ученици.

Мярката ще важи за целия период на извънредното положение, като количествата продукти, полагащи се на деца и ученици след 13 април, ще се предоставят на седмична база.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *