Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мъжът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков – син на директора на „Винпром Карнобат“

По информация на NOVA шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. Тя отказа коментар за случилото се. Заяви единствено: „Нищо не мога да потвърдя”.

Трагичният инцидент стана навръх Великден на кръстовище до столичен мол. Журналистът спира на червен светофар. В този момент в автомобила му отзад се врязва колата на 22-годишния Кристиан Николов. Ударът е толкова силен, че джипът на Цветков изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Младият шофьор, предизвикал инцидента, се оказва с положителна проба за канабис и амфетамин.

Спешните медици, пристигнали на мястото, установяват, че журналистът все още има пулс. Линейката тръгва към „Пирогов”, но на път за болницата Милен Цветков издъхва.

Водачът, предизвикал катастрофата, е от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно нарушение. 

След фаталната катастрофа мъжът е задържан за 24 часа, взета му е и кръвна проба. Очаква се дежурен прокурор да разпореди удължаване на ареста със 72 часа. Вероятно във вторник или сряда от Софийския градски съд ще бъде поискан и постоянен арест на Кристиан Николов. 

По случая е образувано досъдебно прозиводство. Иззети са и кадри от камерите за видеонаблюдение в района.

За причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури. Държавното обвинение ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача. Именно по две разследвания, започнали под ръководството на Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на Милен Цветков. „Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика. Той ще бъде запомнен като непримирима личност с характер, който правеше и журналистика с характер, близка до зрителите и неподвластна на интересите на силните на деня. В професионалния си път Милен Цветков демонстрираше критичен подход, защитаваше позициите си и гражданския интерес, независимо от трудностите“, заявява президентът Румен Радев по повод смъртта на журналиста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *