Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна подмяна на централния водопреносен пръстен по бул.“България“ в Ботевград

dav

От вчера- 1 май, бургаската фирма „Водоканалстрой“ започна на бул.“България“ дейностите за довършване на Етап 1 от проекта за подмяна на централния водопроводен пръстен в Ботевград. Да припомним, че неговата обща дължина е 7.6 км.

Подмяната на водопровода по булеварда ще се осъществи на два етапа. От 1 до 5 май и от 11 до 31 май. Ще се положат нови полиетиленови тръби ф 110 и ф 280. Също така ще се извърши подмяна на тръбите за отклонения към абонатите по самото трасе.

Да припомним, че в края на декември 2018 г. община Ботевград получи втори транш в размер на 200 000 лв. по споразумение между МРРБ и Община Ботевград за трансфер на средства за обекта: “Реконструкция на водопроводната мрежа на град Ботевград“. С това финансиране през 2019 г. беше подменена мрежата от ул. „Гурко“ /при светофара/, по части от улици „Георги С. Раковски“, „Витоша“ и „Славейков“ /до Стара река/.

През 2019-та година МРРБ отпусна трети транш в рамките на споразумението на стойност 837 812 лв. С тях водопроводният пръстен е продължен от ъгъла на ул. „Захари Стоянов“ по ул. „Георги Сава Раковски“ до пресечката на ул. „Гурко“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *