Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Главният прокурор Иван Гешев посети Литаково с цел превенция на битовата престъпност

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов отидоха в ботевградското село Литаково, след като преди няколко дни там беше пребит музикант в духов оркестър. Днес в района се провежда специализирана полицейска операция.

В хода на операцията са образувани четири досъдебни производства, задържани са 10 лица, издадени са 15 акта за установени административни нарушения, проверени са 90 лица и 60 моторни превозни средства.

Двама мъже  – на 20 и на 22 години, са обвинени за побоя на 25 април над музиканта Костадин Панчев от софийското село Литаково. 

Районна прокуратура-Ботевград наблюдава досъдебно производство, образувано на 25.04.2020 г., за нанесена средна телесна повреда над Костадин Пенчев, музикант от село Литаково.,В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие и са разпитани свидетели. В качеството на обвиняеми са привлечени две лица В.Д. на 20 години и Д.Д. на 22 години за причиняване на средна телесна повреда.

Преди дни Костадин Пенчев бил нападнат от трима младежи и жестоко пребит, след което е приет в болница със счупена челюст, с травми по главата, пукнат череп и шевове по лицето.

„Приятелката ми искаше да спрем до магазина. По навик леко изфорсирах двигателя на джипа. Направиха ми забележка. Извиних се. След това едно момче дойде и ме напсува, започна да се бута в мен. Околните ни раздърпаха и го качиха в една кола. Тръгнахме с приятелката ми и я оставих пред тях. Докато тя слизаше, дойдоха трима души, извадиха ме от колата и започнаха да ме бият. Помня само един много силен удар в главата. После припаднах и не помня друго“, разказа младият мъж пред Нова телевизия.

Източник: dir.bg


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *