Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фирма APS с готовност да доставят ваучери за храна на хора в нужда

170 нуждаещи се от община Ботевград ще получат топъл обяд по програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“ на Министерството на труда и социалната политика. Тези 170 човека, които отговарят на условията за най-нисък доход и са одобрени, ще получат помощта в периода от 4 май до 19 юни, но други 13 останаха чакащи, заради условията на лимита на потребителите. До момента обаче няколко човека са се обадили в общинската администрация и са заявили желание да подпомогнат тези 13 нуждаещи се, съобщи днес кметът Иван Гавалюгов, по време на редовния си брифинг с местните медии.

„Фирма APS  ни потърсиха с готовност и желание да доставят ваучери за храна на хора в нужда. В момента се уточняват хората, които биха се възползвали. Похвално е, че в такива тежки условия бизнесът търси общината за съдействие и като посредник за осигуряване на социална подкрепа“, заяви кметът. Той припомни, че Община Ботевград подпомага граждани като осигури 10 хил. лева от Дарителски фонд „Обединени срещу Covid-19”, 5 000 лв по програма „Ромакт“, по линия на Червения кръст бяха раздадени продукти на 262 нуждаещи се жители на община Ботевград. По желание на „Фрешмаркет“ бяха раздадени хранителни пакети на стойност 10 хил.лв.

„Нашата роля е да идентифицираме нуждите и да направим максимално справедливо и разумно разпределение на тези средства. Убеден съм, че и за в бъдеще тези дарителски намерения и акции  няма да спрат. Само можем да гадаем ит наша гледна точка колко сериозно ще се отрази на цялата ситуацията с коронавируса, но  хубавото и обнадеждаващото, окуражаващото в нея е, че се усеща готовността и желанието за помощ от лица и организации, които имат тази възможност, към тези, които са съответно в затруднено положение“, каза още кметът Гаваюлюгов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *