Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дават компенсация от 290 лв. за определени категории лица

Средствата трябва да бъдат изплатени до шест месеца от Агенцията по заетостта

За срок до шест месеца след отмяната на извънредното положение Агенцията по заетостта ще превежда компенсация в размер 290 лв. за определени категории лица, подлежащи на осигуряване по реда на Кодекса за социално осигуряване, съгласно критерии и условия, определени с акт на Министерския съвет.

Средствата ще се превеждат по банков път на съответния осигурител/самоосигуряващо се лице. Парите са за сметка на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Парламентът гласува промени и допълнения в Закона за здравето, с които се променят и други закони. 

Мнозинството не прие предложението на БСП минималното дневно обезщетение за безработица да бъде увеличено от 9 на 17 лева. Отхвърлено беше и искането им за диференцирано ДДС. Не се прие и текстът на Корнелия Нинова за безвъзмездна финансова помощ в размер на 50 млн. лв. за зеленчукопроизводители, овощари и животновъди, както и за безлихвени кредити за оборотни средства с минимум шестмесечен гратисен период.

Пречиствателните станции за отпадъчни води на населените места, селищните и курортните образувания се осигуряват с пречиствателни съоръжения/инсталации за обеззаразяване. Задължително обеззаразяване ще се извършва преди заустване в Черно море по време на курортния сезон.

Данъчен склад не може да бъде обект, който обхваща нефтопродуктопровод и свързана/присъединена към него повече от една база/обект за складиране и/или производство на енергийни продукти, гласуваха депутатите.Изискването не важи в случаите на нефтопродуктопровод – част от данъчен склад, в който има производствена инсталация за преработка на нефт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *