Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Исторически музей Правец отваря врати за посетители

Исторически музей Правец с постоянната музейна експозиция и гостуващи изложби, Музеен комплекс с Родна къща на Тодор Живков отново отварят врати за посетителиот утре.

Гостуващите изложби, които може да се видят са три: „Кога си на кон – хем седиш, хем ходиш” на РЕМО „Етъра”, Габрово, изложба иконопис и църковна утвар в колекция „Армията на бога” и  живопис и малка пластика на частен музей „Арете”, София

Работното време на експозициите за посетители е от 10:00 до 18:00 часа в Музеен комплекс и от 9:30 до 17:30 часа в Музея на центъра.

Посещенията са съобразно изискванията за социална дистанция и спазване на всички противоепидемични мерки. В експозициите задължително се влиза с предпазни маски, ползват се дезинфектанти, проветряват се помещенията, спазват се инструкциите за лична хигиена от служителите и посетителите.

В експозициите не се допускат лица с видими прояви на заболявания.

Максималният брой посетители в зала е 5 – 6 души при спазване на социална дистанция от 1,5 м (един метър и половина). Не е позволено пипането на експонатите и сядането в музейните зали и при възстановките.

Не е разрешено струпването на хора и сядането в двора на Музейния комплекс.

Не се приемат заявки за групови посещения и групови форми на дейност и работа с деца и ученици.

Входните такси за посещение остават непроменени:

Екскурзоводски беседи не се предлагат.

Заповядайте отново при нас! Очакваме ви!

От Исторически музей – Правец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *