Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

До есента започва реновирането на общинската болница в Ботевград

Проектът за въвеждане на енергоспестяващи мерки и основен ремонт на МБАЛ – Ботевград и сградите към него ще бъде предоставен на Община Ботевград до края на месец май.

Това е финалният ангажимент, поет от фирмата,извършваща проектирането –  проектантско бюро „Главпроект 1946“, заяви кметът на общината Иван Гавалюгов на редовния си брифинг си днес.
„Нe  искам да обяснявам за забавянията,  свързани с извънредното положение и невъзможността да се работи в съответните проектантски бюра. По тази причина, получихме молба за отсрочка с около месец, тъй като първоначалната уговорка беше до Великден да получим финалните проекти.

Разбирам, че доста дълго време се проточи този процес, но се надявам проектирането да е толкова детайлно, прецизно и коректно, че да ни позволи да реализираме действително качествен основен ремонт на нашата болница“, каза още кметът. Той съобщи, че Община Ботевград е одобрена за кредит от Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“ за 2,7 млн.лв.

След предаването на проектното предложение, включващо МБАЛ-Ботевград и основно въвеждането на мерки за енергийна ефективност, функционални промени и промени на всички видове инсталации, ще следва съгласуването в рамките на не повече от 2-3 седмици от съответните инстанции. След това ще пристъпим към обявяване на процедура за избор на изпълнител на първи етап от ремонта на болницата. През втората половина на годината – късно лято или ранна есен ще започнем СМР дейностите, заяви кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *