Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Необходимите средства за лечението на Марти, до края на годината, са събрани

Родителите на Мартин Йорданов успяха да съберат необходимите средствата за лечението му  в турската клиника „Рибем“. Те ще са достатъчни за рехабилитацията на 1-годишното дете  до края на годината.

От платформата за набиране на средства  Help Karma пък бяха набрани 17 767 евро. Кампанията за събиране на сумата от 45 288 евро приключи успешно,  благодарение на всички дарители, отзовали се в различните дарителски инициативи – спортни, кулинарни и др. Тези средства са за едногодишно лечение на детето, но поради пандемията от  COVID 19  турските власти не са признали визите на детето и майката. Те са в клиниката от месец февруари и ще останат там до 12 август.
„Благодарим Ви от сърце, за всеки един лев дарен! Надяваме се наличните средства да стигнат за оздравяването на нашето ангелче. .Благодарим Ви за подкрепата, сега имаме нужда от вашите молитви, за да може Марти да оздравее по-скоро“, пише майката Нора Йорданова в социалните мрежи.

Борбата на Марти започна още от самото му раждане и продължава вече 19 месеца. Той се рожда с разширени вентрикули, които впоследствие нарастват драстично и на 4-месечна възраст лекарите му поставят диагнозата вътрешна и външна хидроцефалия. Веднага е опериран, за да му поставят клапа на гръбначния стълб.

За съжаление, в следващите няколко месеца Марти изостава двигателно.За ужас на родителите му са поставени още две диагнози-  детска церебрална парализа и епилепсия. След неколкомесечният престой в клиниката в Турция, детето има значителен напредък в подобряване състоянието на опорно-двигателния апарат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *