Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

През юни започва санирането на 22 сгради в Ботевград за въвеждане на мерки за енергийна ефективност

Внесени са проектите в общинската администрация на почти всички сгради – жилищни блокове, кооперации и административни сгради в Ботевград, които са одобрени за въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Двадесет и две сгради ще бъдат санирани по ОП „Региони в растеж“. В момента те са на етап одобряване от общинската администрация и в началото на юни ще започнат дейностите по саниране на голяма част от тях.

Сред тях са сградите на РУ на МВР – Ботевград, физкултурният салон на ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Военен клуб, ОУ „Кирил и Методий“ в Ботевград. 

„Въвеждането на мерките се забави, поради обжалване на процедурата по строителен надзор и фирмата, която извършва оценка  на инвестиционното предложение. Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила жалбата на фирмата, класирана на второ място. От тук нататък мисля, че нещата ще тръгнат в доста по-благоприятна посока“, заяви днес кметът Иван Гавалюгов.

Той увери , че до края на строителния сезон ще се реализират всичките 22 сгради –  октомври или ноември 2020г. Всички фирми имат срок 180 дни за проектиране и изпълнение. Срокът на договорите е започнал да тече с проектирането, което е възложено още през месец февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *