Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В Софийския университет ще се влиза с оценките от матурите

Академичният съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ одобри промени в Правилника за приемане на студенти за учебната 2020/2021 година.

От тях става ясно, че висшето училище ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми.

Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити само по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и по математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет.

С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет.

Кандидатстването в специалност „Право“ ще се осъществява с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

Кандидатстудентските изпитите ще се проведат както следва:

Химия – от 9.00 часа на 14 юни 2020 г.;

Биология – от 9.00 часа на 20 юни 2020 г;

Математика II – от 9.00 часа на 21 юни 2020 г.

Кандидат-студентите, които до този момент не са подали заявления за явяване на изпит, могат да се регистрират в срок до 10 юни 2020 г. единствено чрез електронизирана система.

Подалите заявления за отменени кандидат-студентски изпити ще бъдат обезщетени чрез електронно генерирани поименни ваучери с левовата равностойност на заплатената такса.

Електронните ваучери могат да се използват като средство за заплащане на такси за подаване на заявления за явяване на кандидат-студентски изпит или за подаване на документи в електронизираната система. Средствата от неизползваните електронни ваучери ще бъдат възстановени след края на кампанията.

Кандидат-студентите се регистрират за класиране в срок от 22 юни до 3 юли 2020 г. чрез електронизираната система на Университета.

1 коментар на “В Софийския университет ще се влиза с оценките от матурите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *