Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Какво Не Достигна На Рома През Сезoн 2017/2018 За Финал В ШЛ?

Макар и отбора на Рома никога да не е бил сред големите грандове на апенините, като Ювентус, Интер и Милан, отбора от италианската столица си остава един от най-симпатичните клубове от калчото. Благодарение на предимно атакуващия и атрактивен футбол, който е в основата на начина на игра на отбора Рома е показвал, че може да победи всеки.

И въпреки, че последните няколко години не бяха толкова светли за клуба, особено имайки предвид липсата на трофеи и отказването от футболна на легендата Франческо Тоти, вълците все пак постигнаха някои наистина забележителни успехи. Ако оставим липсата на каквито и да било трофеи вече повече от десетилетие, най-значимото постижение за римските вълци си остава онзи паметен четвъртфинал в ШЛ през сезон 2017/2018. Тогава Рома шокира всички, като победи Барселона с 3:0 на Стадио Олимпико, въпреки резултат от 4:1 за Барса в първата среща.

Този забележителен обрат позволи на джалоросите да достигнат до полуфинал в най-комерсиалния клубен футболен турнир за пръв път, от както турнира носи името Шампионска Лига. И все пак, Рома така и не успя да достигне до финала или пък да шокира футболната общественост още повече с евентуална победа в турнира. Въпреки това, пътя на отбора от Рим до полуфиналите бе изпълнен със страхотни и крайно интригуващи резултати. Въпросния сезон на ШЛ започна наистина изключително обещаващо за вълците, макар и те да бяха в една от най-трудните групи в турнира.

На Рома бе отредено да е в Група C, където бяха още отборите на Атлетико Мадрид, Челси и Карабах. И от гледна точка на отявените фаворити, заложете на Шампионска Лига относно различните коефициенти за турнира, когато и да е и вероятно няма да се учудите, че римските вълци не са сред фаворитите в този турнир, ако те въобще присъстват в коефициентите, тъй като Рома не успява да се класира за ШЛ всеки сезон. Въпреки това обаче вълците изненадаха всички, като от позицията си на по-скоро аутсайдер те успява да оглавят групата след изиграването на всички шест срещи, макар и на моменти те да имаха шанса да се измъкнат от почти сигурни загуби.

Първия мач за вълците в групата приключи с нулево равенство, но те определено бяха пощадени от Атлетико Мадрид, като след това обаче джалоросите показаха страхотна игра, особено в срещите с Челси. След 3:3 насред Стамфорд Бридж, Рома успя да разгроми Еден Азар и компания с 3:0 в Рим. В крайна сметка, италианския тим оглави групата с 11 точки, също толкова колкото имаше и Челси, но английския клуб бе с по-лоши показатели в преките сблъсъци. След това Рома се изправи срещу коравия тим на Шахтьор Донецк по време на фазата на директните елиминации.

И след 2:1 за Шахтьор в първия сблъсък, в който вълците можеха да загъбят и с повече, Рома все пак взе реванша с 1:0 и се класира напред благодарение на гол на чужд терен. Последва паметения успех над Барселона по време на четвъртфиналите за да стигнем до полуфиналите, където съперник на вълците бе Ливърпул. В първата среща между двата отбора, която бе играна на Андийлд мърсисайдци разгромиха Рома с 5:2, като атакуваща мощ на играчите на Юрген Клоп просто бе невероятна. И въпреки, че ревашна в Рим завърши 4:2 за вълците, Рома просто не успя да вкара своите положения и да сътвори нов грандиозен обрат.

Очевидно, е че наистина малко не достигна на Рома за да се класира за финала на Шампионска Лига през сезон 2017/2018. Въпреки това, въпросната кампания със сигурност ще бъде помнена от феновете на отбора още дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *