Една година от шампионската титла на БК“Балкан“ Ботевград

Преди една година на 29 май мъжкият отбор по баскетбол „Балкан“ стана шампион на България! Отборът на Балкан сложи край на 30-годишното чакане на шампионската титла. Титлата е пета порд в историята на отбора на Ботевград.

В пълната зала „Арена Ботевград” възпитаниците на Небойша Видич надиграха категорично защитаващият титлата си тим на Левски Лукойл в мач №4. Така след 3:1 успеха ботевградчани заслужено се поздравяват с 90-75 (21-14, 25-20, 27-18 и 17-23 триумф.

Балкан беше по-добрият отбор по време на цялата среща и спечели три от четирите части. Домакините доминираха със солидната си защита и разнообразни нападения. Борбата под коша също беше в полза на „зелените”, а тяхната успеваемост от наказателната линия беше по-добра от тази на столичани.

Американците Брендън Браун и Микейл Хопкинс отново бяха най-полезни за Балкан, но тройките на Димитър Димитров и силната игра на Мирко Мулалич допринесоха не по-малко за успеха.

За Левски Христо Захариев и Калоян Иванов бяха най-дейни, но като цяло стрелбата на отбора беше много лоша, а играта в отбрана не достатъчно агресивна.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *