Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Една година от шампионската титла на БК“Балкан“ Ботевград

Преди една година на 29 май мъжкият отбор по баскетбол „Балкан“ стана шампион на България! Отборът на Балкан сложи край на 30-годишното чакане на шампионската титла. Титлата е пета порд в историята на отбора на Ботевград.

В пълната зала „Арена Ботевград” възпитаниците на Небойша Видич надиграха категорично защитаващият титлата си тим на Левски Лукойл в мач №4. Така след 3:1 успеха ботевградчани заслужено се поздравяват с 90-75 (21-14, 25-20, 27-18 и 17-23 триумф.

Балкан беше по-добрият отбор по време на цялата среща и спечели три от четирите части. Домакините доминираха със солидната си защита и разнообразни нападения. Борбата под коша също беше в полза на „зелените”, а тяхната успеваемост от наказателната линия беше по-добра от тази на столичани.

Американците Брендън Браун и Микейл Хопкинс отново бяха най-полезни за Балкан, но тройките на Димитър Димитров и силната игра на Мирко Мулалич допринесоха не по-малко за успеха.

За Левски Христо Захариев и Калоян Иванов бяха най-дейни, но като цяло стрелбата на отбора беше много лоша, а играта в отбрана не достатъчно агресивна.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *