Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Випуск 15* на компютърната гимназия завършва с успех 5.11

Випуск 15* на НПГ по КТС днес официално получи своите дипломи.

Предвид мерките срещу корона вируса, церемонията се проведе на открито – в училищния двор. Специални гости на събитието бяха ректорът на Техническия университет –  проф. д-р на науките Иван Кралов, кметът на община Правец Румен Гунински – дългогодишен председател на настоятелството, доц. Пламен Вачков – настоящ председател на Училищното настоятелство  и един от основателите на учебното заведение, както и Иван Николов-главен секретар на ТУ-София.

Празникът започна с поздравително слово от директора на компютърната гимназия д-р инж. Трифон Трифонов, който поздрави випускниците с дипломирането и им пожела един много успешен старт в живота.

Приветствие към абитуриентите отправи и ректорът на ТУ проф.Кралов. „Ние сме горди, че даваме основите на инженерното образование и креативната мисъл на програмиста още от училищната скамейка. Ще се радваме повечето от вас да продължат своето образование в Техническия университет, където сте добре дошли!“ – подчерта той. Проф. Кралов отправи благодарност и към родителите на випускниците за подкрепата, както и към спомоществователите на училището за направените дарения. След това ректорът лично връчи дипломите на 31 отличници на випуска.

Класните ръководители продължиха с раздаването на свидетелствата.

Общият успех, с който завършва обучението си випуск 15*, е 5.11.

Източник: Правешки глас

2 коментара на “Випуск 15* на компютърната гимназия завършва с успех 5.11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *