Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Президентът Радев: Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!

„Благодаря на всички, които са днес тук, виждам хора от всички политически групи, млади и стари, всякакви хора. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички вас зависи да изгоним мафията от изпълнителната власт“, с тези думи президентът Румен Радев се обърна към присъстващите на протеста пред президентството, предаде БГНЕС.

Бивш служител от разузнаването и съветник на президента са задържани

„Да изпъдим мафията от прокуратурата, която мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии“, добави Радев.

„Това е битка за достойнството, за децата, за бъдещето ни, за природата ни. За свободна, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България. Искам да припомня думите: Страхливият умира всеки ден – смелият само веднъж. Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!“, заяви държавният глава. 

Десетки хора се събраха на „Дондуков“ 2 в подкрепа на Румен Радев, президентската институция и свободата.

Причината за протеста са днешните претърсвания от страна на Прокуратурата в институцията и днешното задържане на Пламен Узунов и Илия Милушев. 

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯ

Недоволните казаха, че са се организирали чрез социалните мрежи, обявиха, че са се събрали спонтанно в защита на демокрацията и освиркаха автомобилите на прокуратурата при излизането им от двора на президентството.

Сред протестиращите са адв. Николай Хаджигенов, политическият анализатор Арман Бабикян, тук са и лица от БСП – депутатите Румен Гечев, Александър Симов и Крум Зарков.

Източник:Vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *