Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“

БСП внесе вот на недоверие срещу правителството на тема корупция. За втори път левицата атакува кабинета с тези мотиви.  А това е петият вот на недоверие срещу управляващите в рамките на сегашния им мандат.

Вотът беше внесен около 14 часа днес в присъствието на симпатизанти на БСП, дошли сутринта и по обед пред сградата на парламента. И въпреки че за втори път партията атакува правителството на тема корупция, от левицата заявиха, че мотивите са по-различни. Управляващите пък са категорични, че вотът на недоверие не ги притеснява, а от ДПС ще оформят официална позиция, след като се съберат на заседание на парламентарната група. На нея ще обсъдят вота.

Втори опит прави БСП да свали правителството заради корупция. Преди две години левицата отново внесе вот на недоверия по същата тема. „Различното в този вот е, че  не просто ще дадем десетките примери за корупцията на властта, а ще представим механизми и пипала, през които е създадена паралелната държава”, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Към днешна дата ДПС не е обсъдило позицията си по вота на недоверие. „ще имаме заседание на парламентарната група  и ще вземем нашето решение по въпроса”, поясни Джейхан Ибрямов.

Социалистите обаче са категорични, че мнозинството не бива повече да управлява. „Единственото съгласие, което имаме с управляващите е незабавната му оставка и поемането на управлението от умни,  млади и честни хора”, заяви Корнелия Нинова.

Дебатите и гласуването на вота на недоверие ще са следващата седмица, най-късно в сряда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *