Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан върна национал в редиците си

Балкан върна в редиците си един от най-обичаните играчи на „зелените“ Станимир Маринов. 28-годишният гард на националния отбор ще облече отново екипа на българския шампион след сезон 2016/17. Преди това той бе част от отбора още пет години, където направи и първите си професионални стъпки (2009-2014г.). Договорът на родения през 1991 г. състезател е за един сезон.

193-сантиметровият национал завърши сезона с Берое, след като преди това бе част от френския Кемпер. В последните години Маринов се превърна в основен играч и в националния отбор на България.

Маринов е възпитаник на школата на Доростол (Силистра), а на 17 години пристига в Ботевград, където по-късно подписва първия си професионален договор. Гардът е бронзов медалист с Балкан в НБЛ през 2010 г., Балканска лига (2014г.) и Купата на България (2017г.). Кариерата му преминава през Прищина, с който печели титлата в Косово през 2016г., Черкаски Мавпи (Украйна), У-БТ Клуж Напока (Румъния), Кемпер (Франция), Берое, Левски Лукойл и Черно море Тича.

Станимир Маринов вече е с отрицателна проба за COVID-19 и се очаква да пристигне следващата седмица в Ботевград, където отново ще носи №23.
(снимка: FIBA)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *