Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан привлече Николай Грозев

Балкан подписа с Николай Грозев. 25-годишният състезател идва от младия тим на Академик София, на който бе капитан. Договорът на състезателя е за следващите два сезона. През миналата година двуметровото крило записа средно по 13 точки, 4 борби и 2.6 асистенции на мач.

Новото попълнение на „зелените“ израства в школата на Академик, където прекарва почти цялата си кариера. През сезон 2017/18 крилото носи още екипа на Черно море Тича и Икономически университет – Варна. Крилото е част и от всички формации на националните отбори за подрастващи на България.

По време на престоя си в Лукойл Академик Николай Грозев е работил със сегашния старши-треньор на Балкан и Йовица Арсич и неговия помощник Иван Коцев. Ето какво сподели Николай Грозев след преминаването му в Балкан:

“Когато разбрах,че Балкан имат интерес към мен, не се и замислих дали да приема. Бях на 100% сигурен. Чувствам се удовлетворен, защото Балкан е отбор с голяма перспектива, многобройна и подкрепяща публика и сплотен колектив, какво повече от това би искал един професионален спортист. Йовица Арсич е изключителен професионалист и единственият, който повярва в мен и ми даде шанс в Лукойл Академик. С всички момчета от българите се познаваме. Всички са много добри момчета. Познавам добре и помощник-треньора Иван Коцев, с който също съм работил дълги години. Той е един от треньорите, които са ми дали основата в баскетбола. Изключително много ми е помогнал да израсна както в професионален, така и в личен аспект.”, завърши новото попълнение на Балкан. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *