Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съдът върна в ареста бившия зам.-министър Красимир Живков и Атанас Бобоков

След продължило над 6 часа заседание Апелативният специализиран съд върна в ареста бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, бизнесмена Николай Миховски и бизнесмена от Русе Атанас Бобоков, обвинени за участие в организирана престъпна група по делото за внос и депониране на опасни отпадъци.

Прокуратурата поиска постоянен арест, а тримата обжалваха паричните гаранции, които спецсъдът им определи миналата седмица – 80 000 лв. за бившия зам.-министър Красимир Живков, 300 000 лв. за бизнесмена Николай Миховски и 700 000 лв. за бизнесмена Атанас Бобоков. Решението на съдебния състав е окончателно.

Според разследващите те са участвали в схема, по която опасни отпадъци от рециклираните акумулатори от завода на Бобокови са оставали в България и не са били обезвреждани. Магистратите се мотивираха с това, че към настоящия етап доказателствата срещу тримата са достатъчни. Събрани са много показания на свидетели и документи по делото за вноса и депонирането на боклука.

По случая има и нов обвинен – бизнесменът от Ботевград Васил Коцев, стана известно на съдебното заседание.
Прокуратурата представи и нови доказателства, сред които разпити на свидетели, а в залата бяха прочетени и някои от разменените между участниците в групата реплики по време на разговори. Така например Бобоков казал на Живков, че тяхна сделка трябвало да получи неговата „благословия“. Според прокуратурата е обсъждан и внос на 6 000 тона отпадък от Италия, за който нямало разрешително.

Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *