Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Пленер на занаятите“ и кинопрожекции на открито в село Боженица от 28-ми до 30-ти август

Майстори занаятчии ще гостуват в село Боженица от 28-ми до 30-ти август в рамките на превърналия се в традиция – „Пленер на занаятите“. Работилницата на открито ще бъде разположена на стадиона, край реката. Заниманията ще стартират в 11:00 часа в петък и ще са отворени за свободен достъп целодневно до 15:00 часа в неделния следобед.

В рамките на събитието ще бъдат демонстрирани редица интересни дейности, включващи: художествена изработка на дърво, тъкане на художествено пано от природни материали, демонстриране на Чипровска шарка на вертикален стан, изработка на художествена керамика и други.

Най-малките гости ще могат да се докоснат до истинско грънчарско колело и да изработят красиви глинени съдове с помощта на майстора керамик Ивайло Господинов.

Румяна Йорданова – майстор на текстилни кукли, ще демонстрира плъстене на вълна, чрез техниките иглонабиване и мокро плъстене.

Част от тридневната програма ще бъдат и две вечерни кинопрожекции под открито небе, както и детско театрално представление „Патиланци“.

Организаторите – Община Ботевград, Димитър Христов и Екатерина Костадинова – са подготвили още интересни дейности, които ще обогатят знанията и уменията, в сферата на изкуството, на всички посетители. Пълната програма на Пленера може да видите тук:

РАБОТИЛНИЦА НА ОТКРИТО ЗА

ХУДОЖЕСТВЕНИ ЗАНАЯТИ И ИЗКУСТВО

28.08 – 30.08.2020 г.

с. Боженица (на стадиона)

1. Дървени скулптури от пънове – Димитър Христов, майстор-дърворезба и    художествена обработка на дърво  – Александър Василев, майстор-дърворезба и художествена обработка на дърво

2. Тъкане на художествено пано от природни материали и демонстриране на чипровска шарка на вертикален стан  – Велика Стоева, майстор – килимар от гр. Чипровци

3. Художествена керамика и точене на грънчарско колело

/демонстрация и работа с деца/ – Ивайло Господинов, майстор-керамик

4. Дървена инсталация „Коне“

Росена Екимова, архитект и скулптор

5. Плъстене на вълна

/демонстрация и работа с деца/ – Румяна Йорданова, майстор на текстилни кукли

6. Изработка на художествена керамика под формата на малки пластики – Екатерина Костадинова, майстор-художествена керамика и стъкло

  Антоанета Господинова, художествена керамика

7. Кинопрожекции в две вечери и детско театрално представление „Патиланци“  – Владимир Ангелов, художествен ръководител*

*Началният час на кинопрожекциите е 20:00 ч.

*Посещението на Пленера на занаятите е безплатно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *