Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Около 60 деца ще тръгнат наесен в обновената ДГ“Детелина“с.Скравена

Приемателна комисия утре приема обектът „Ремонт на ДГ„Детелина“ в Скравена – Етап II“ .

Ремонтът обхвана изолация и пребоядисване на стени на вътрешни помещения, основен ремонт и реконструкция на парна, ВиК  и ел.инсталация, ремонт на Кухненски блок, санитарни възли и сервизни помещения. Извършен бе и ремонт на дворното пространство  – обособяване на две детски площадки – една за по-малки и другата за по-големите деца.  Положена бе и ударопоглъщаща настилка,  чисто нови детски съоръжения и 6 пейки. Изпълнител на възложената обществена поръчка от община Ботевград бе ботевградската фирма „Ка Ва Строй“ ЕООД с управител Лазар Василев. Стойността на поръчката бе 311 738 лв с включен ДДС.

Вторият етап от ремонта започна на 28 април 2020г. Да припомним, че първият етап по реновирането на детското заведение бе извършено миналата година от началото на юли до края на август. Тогава бе подменен покривът и подпокривното пространство на сградата, подменена бе стaрата дограма с нова   PVC дограма, положена бе външна изолация, монтирани бяха нови парапети на терасата.

„Беше крайно време и нашата детска градина да бъде ремонтирана, защото Скравена е едно от големите села в общината. Има деца и млади семейства , които живеят тук и на които залагаме нашата дейност. Време бе да станем конкурентно способни на детските заведения в Ботевград“ , заяви пред наш репортер Нели Георгиева, директор на ДГ“Детелина“. По думите й наесен тук ще дойдат около 60 деца, от тях 20 ще бъдат в подготвителна група.

Сградата не е ремонтирана от около 50 години. За подмяна са всички бюра, на които работят учителките, столовете и секциите. Спешният шкаф в медицинския кабинет също е за подмяна. През миналата година частично е обновено оборудването – закупени са 28 нови градеробчета и 40 легла, един дидагтичен шкаф и 5 масички. Директорът Нели Георгиева е внесла Докладна записка до кмета на общината за ново кухненско оборудване – работни плотове, пекарна с две фурни, мивка с две корита. В момента кухненския блок е обновен с вентилационна система и окачен таван, теракот и фаянс по стените. По изискванията за кухненските блокове в детските градини са обособени 6 клетки,  предназначени за мивки, на които се извършва отделно разделно измиване на плодове, зеленчуци, месо, риба, яйца и др.

 Преди няколко дни завършиха ремонтните дейности в ДГ „Детелина“ в Скравена – втори етап. Изпълнител на обекта бе ботевградската фирма „Ка Ва Строй“ ЕООД. Извършените дейности включват: различни вътрешни преустройства, монтиране на окачени тавани, преградни PVC дограми, врати, специализирани бани и тоалетни, подмяна на различните видове инсталации, цялостен ремонт на кухненския блок и благоустрояване на дворното пространство.

Ремонтните дейности – Етап  II  бяха осъществени с проект на ОП „Красива България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *