Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан приема квалификациите на шампионската лига

ФИБА гласува изключително доверие на българския шампион по баскетбол Балкан. Тимът ще приеме в Ботевград два от квалификационните турнири на най-силния клубен турнир на Международната баскетболна централна – Шампионска лига. Те ще се проведат от 22-25 септември в „Арена Ботевград“ с участието на 8 европейски отбора. Отборите ще играят във формат Файнъл 4, а най-добрите два ще се класират в Редовния сезон. С участието си в квалификациите Балкан има възможност да стане първият български участник в Шампионска лига.

За огромно съжаление на българската баскетболна общественост и привържениците на Балкан срещите от този висок ранг ще се проведат без публика заради пандемията COVID-19, но всички мачове ще бъдат излъчени на живо в българския ефир. В следващите седмици ще бъдат обявен и официалният броудкастър на надпреварата. 

БК Балкан ще приеме два от общо четирите турнири на Шампионска лига, която промени формата на квалификациите заради безпрецедентната ситуация с коронавирус. Ето и участниците на турнирите в Ботевград  – Балкан, Цмоки Минск (Беларус), Фрибург (Швейцария), Спортинг (Португалия), Игокеа (Босна и Херцеговина), У-БТ Клуж – Напока (Румъния), Лондон Лайънс (Великобритания) и Нептунас Клайпеда (Литва).

ПРОГРАМА

Квалификационен турнир С

Полуфинал 1 Игокеа (Босна и Херцеговина) – У-БТ Клуж Напока (Румъния)

Полуфинал 2 Спортинг (Португалия) – Фрибург Олимпик (Швейцария)

Финал – Победител полуфинал 1 и 2

Квалификационен турнир D

Квалификационен турнир D

Полуфинал 1 Балкан – Цмоки Минск (Беларус)

Полуфинал 2 Лондон Лайънс (Великобритания) – Нептунас Клайпеда (Литва)

Финал – Победител от полуфинали 1 и 2

Останалите два квалификационни турнира са поверени на Кипър.

„Домакинството на Шампионска лига е огромно признание за Балкан и нашия град Ботевград. Изключително сме щастливи и горди от привилегията да съберем в „Арена Ботгевград“ едни от най-силните европейски отбори. С приемането на световните квалификации през 2018 година Балкан показа, че зала ‘Арена Ботевград“ отговаря на най-високите стандарти за организация на спортни форуми. Вярвам, че именно този факт позволи на ФИБА да ни гласува това огромно доверие днес. През последните години Балкан показа, че е изключителен домакин на редица международни турнири. Надяваме се, че ще получим подкрепа както от БФБ, така и от Министерството на младежта и спорта за организацията на този престижен турнир, който би накарал Европа да говори отново за баскетбола в България и ще помогне за популяризирането на този спорт у нас.“ 

Михаил Михайлов, президент на БК Балкан

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *