Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Жители на Литаково инициираха подписка за възстановяване на автобусни линии до селото

Подписка с искане за възстановяване на автобусни линии до с.Литаково е пусната в търговските обекти на селото. Организатори са майки на ученици, които настояват да бъдат върнати в разписанието линиите в 12.15ч и 19.30ч, когато учениците приключват учебни занятия. Освен в тези часовен жители на Литаково настояват да бъде възстановен автобусния превоз и в 17.10 ч. Това съобщи кметът Пешо Младенов.

Мотивите на организаторите на подписката са: “ Жителите на с. Литаково искат да бъдат възстановени всички автобусни линии, движещи се по маршрут: Ботевград – Литаково, Литаково – Ботевград. С настъпването на учебната година е необходимо възстановяването им, така както се осъществяваха преди въвеждане на епидемиологичната обстановка в страната. Особено важно е това за учениците, които учат на двусменен режим. При сегашното автобусно разписание за селото не е възможно осъществяването на връзка с останалите автобуси, които пътуват за София, Правец и другите села. Поради засиления поток на пътуващите по посочения маршрут капацитетът на автобусите се оказва крайно недостатъчен.“

В момента има три автобуса, тръгващи от селото – в 7.45 ч, 10.30 ч, в 15.10ч. Други три линии са до Белчово и са обиколни.

След разговор с кмета на с. Литаково – Пешо Младенов е взето решение за организиране на подписка, която да бъде приложена към негова докладна, която ще бъде адресирана до кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *