Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Директорът на ДГ“Кокиче“-Ботевград Милена Маринова: „Ремонтът на сградата е подарък за 15-та ни годишнина“

На 8-ми септември Детска градина „Кокиче“ в Ботевград ще приеме своите 100 възпитаници в обновената си сграда, която Община Ботевград ремонтира по проект на  ОП „Региони в растеж 2014-2020“ . Двадедсет и седем деца ще бъдат в подготвителна група.

Изпълнител на обществената поръчка е „Инженеринг Вас Строй“- град Сапарева баня. Подизпълнител е фирма „Кава Строй“ Ботевград. Общата стойност на възложената поръчка е в размер на 208 787,21 лева без ДДС.

Проектът е с наименование BG 16 RFOP 001 – 2. 002- 0048 “Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в обществени и многофамилни жилищни сгради  на територията на община Ботевград – Етап 3“. Общата стойност на обществената поръчка 527 687.21  лв без ДДС и е в три обособени позиции. Първата позиция включва детска градина „Кокиче“, а останалите две – многофамилни жилищни сгради –„Космос“, бул. „Цар Освободител“ 18 и  „Явор“, ул. „Трети март“ 83. За първата жилищна сграда изпълнител е ДЗЗД „Ахинора Билд“, а на втората – „Теа СТ“ЕООД.

Въвеждането на мерките за енергийна ефективност в детска градина „Кокиче“ включва подмяна на покрив, допълнителна изолация под керемидите, изолация на под – 10 см, цялостна подмяна на дограма, цялостно саниране и замаска, изолация на таваните на приземния етаж, подмяна на сечак, който бе в окаяно състояние. В момента източното крило  е готово след ремонта и може да приеме деца от 1 септември, чиито родители не могат да си позволят да ги гледат, заради  COVID 19.

Директорът на детското заведение Милена Маринова не скри радостта си от извършените ремонтни дейности. „Това е страхотен подарък за рождения ни ден. На 1 декември 2020 г детската градина навършва 15 години от откриването си“, каза Маринова. По думите й честване на годишнината ще се състои, доколкото мерките срещу  COVID 19  позволяват.

ДГ „Кокиче” е построено от Община Ботевград и открито на 1-ви декември 2005 година от президента Георги Първанов.

Детското заведение има уникална архитектура и разположение. Сградата отговаря на всички нормативни изисквания за отглеждане и възпитание на деца в яслена и предучилищна възраст, които са документирани в становища, разрешение, сертификати и удостоверения, издадени от съответните органи за контрол.

Детското заведение има разгърната застроена площ – 1 457,81 кв.м. Помещенията са разположени в двете крила на сградата, всяко от които е с отделен вход. Във всяко крило са обособени по две групи с индивидуални занимални, помещение за хранене, спални и санитарни възли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *