Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ ще се бори за 3-ото място в турнира „Витоша къп“ 2020

Отборът на ФК „Козаро“ ще спори за престижното 3-то място в надпреварата „Витоша къп“ 2020. Тимът от Ботевград излиза в малкия финал в неделя (30 август) от 11:00 ч. срещу ФК „Банкя“ в спор за бронзовото отличие. Двата отбора вече се срещнаха помежду си в груповата фаза, а срещата завърши при резултат 3:2 в полза на „козлите“.

В неделя (23 август) ФК „Козаро“ се изправи срещу отбора на ФК „Армейци“ (Кюстендил) в единия 1/2 финал от турнира. За съжаление ботевградчани не успяха да преодолеят съпротивата на опитния тим от Кюстендил и допуснаха поражение с 1:3. Именно със същия резултат ФК ‚Козаро“ отстъпи на съперника си и при срещата помежду им в груповата фаза на турнира. Двубоят определено не бе от най-добрите за „оранжевите“ и контрастираше силно с представянето на ботевградчани в 1/4 финала срещу ФК „Железница“, където сътвориха чудото на турнира с паметния си обрат. Oще в първите минути на мача тимът на ФК „Армейци“ (Кюстендил) поведе в резултата. От своя страна „оранжевите“ реагираха светкавично и с няколко хубави положения можеха да изравнят резултата. Светослав Косаков имаше най-чистата възможност в мача, след като получи хубав пас от капитана Радослав Зарев. Фланговият футболист дори преодоля вратаря на противника, но в последствие стреля в аут. До края на полувремето удар на Пламен Спиров бе близо до целта, а изстрел на Радослав Зарев бе отразен от стража на „армейците“ и до промяна на цифрите така и не се стигна. След подновяването на играта „козлите“ отново инкасираха попадение в началните минути. Тимът на „Армейци“ (Кюстендил) вкара след дузпа, а в средата на полувремето затвърди преднината си, правейки резултата класически – 3:0. Почетното попадение за ботевградчани бе реализирано от капитана Радослав Зарев към края на срещата. Неговият удар от дистанция бе непосилен за стража на съперника, който само проследи с поглед траекторията на топката – 3:1.

В крайна сметка отборът на ФК „Козаро“ ще се бори за бронзовото отличие срещу съперник, който вече е побеждавал. Със сигурност в лагера на „козлите“ ще търсят бърза регенерация от поражението и целта ще бъде само една – победа и почетно 3-то място в турнира „Витоша къп“ 2020.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *