Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Седмицата на пожарната безопасност в РСПБЗН-Ботевград

На 14 септември, огнеборците в цялата страна честваха своя официален празник.

Датата 14 септември е обявена за професионален празник на служителите в Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с Решение № 385 от  1995г. на Министерския съвет на Република България, с което е възстановена традицията  по решение на „Първия пожарникарски събор“, проведен на  тази дата  през 1905г. По утвърдена традиция с честването на празника се провежда „Седмица на пожарната  безопасност ”, като тази година тя се провежд от 14 до 18 септември.

„Седмицата на пожарната  безопасност“  има за цел  повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР

 Допълнително информация може да бъде намерена  в страницата на ГДПБЗН-МВР-http://www.nspbzn.mvr.bg, информационния сайт http://pojarna.com и фен-страницата на ГДПБЗН-МВР във facebook “Пожарна безопасност и защита на населението”.

            Във връзка с отбелязване на професионалния празник  на огнебореца в сградата на РСПБЗН-Ботевград,  ще се организират „Дни на отворените врати“ в часове  от 09.30 часа до 12.00 часа   и от 13.30 часа до 17.00 часа  от 14 до 18 септември  2020г.

В рамките на „Седмица на пожарната  безопасност ” ще бъде организирана и  временна приемна за граждани  и организации  в часовете от 09.00 часа до 12.00 часа, за дискутиране на въпроси свързани с осигуряването на пожарната безопасност  от 15 до 18 септември  2020г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *